Моiй першiй вчительцi в День народження

Клавдия Дмитрив
Роки летять і Вас торкають
Своїм невидимим крилом,
Життєву пісню Вам співають,
І срібло сиплють над чолом.

А кожен з них є особливим
І по собі лишає слід,
Та жоден з них не є зрадливим,
І з Вами йде щоразу й вбрід.

Сьогодні ще один прилинув,
І нову пісню заспівав,
Та той, що був, Вас не покинув,
З новим на плаці танцював.

Він в руки Вас віддав новому
І наказав Вас берегти,
Хоч трішки сам  відчув десь втому,
Та разом з Вами мусів йти.

Він гідно йшов, був поряд з Вами
І ні на мить не залишав,
Водив життєвими стежками
І серед нив, і серед трав.

Тепер він з іншими братами
До Вас в думках щоразу йде,
Приходить вдень і вечорами,
Та у житті вже не прийде.

Бо Ви з новим уже у парі
Пройдете разом шмат доріг,
Ви з ним в саду і на бульварі,
І сяде з Вами на поріг.

Він буде з Вами вальсувати,
Для танцю – власний в Вас паркет,
Й щасливі миті дарувати,
Складе із них для Вас букет.

Радійте, люба, веселіться,
Вам світить зірка ще одна,
За кожен з них Ви помоліться,
Та не лишайтеся сумна.

Усі роки лишились з Вами,
Та керуватиме новий,
Він гратиме свої лиш гами,
Дует у Вас з ним чарівний.

За нього Господу вклоніться,
Що Вам його подарував,
З новим обранцем обійміться,
Щоб вогник щастя не згасав.

В цей день Вас щиро я вітаю,
І вдячна Вам за всю любов,
Яку з дитинства пам’ятаю,
Хоч не один вже рік пройшов.

Хай Вас Господь оберігає
І Ангел руку подає,
Пречиста все допомагає,
І сонце хай для Вас встає.

17.02.2022 р.