На пелюстках шовкових почуттiв-41 - 20шт

Елена Буторина-Палагута
Из альбома «На пелюстках шовкових почуттів»

«НА  ПЕЛЮСТКАХ  ШОВКОВИХ  ПОЧУТТІВ...»-41 \ 20шт.

Базовий варіант – тема № 2

В квіточці кожній
Юна Веснянка живе
Радості світлом...

ВАРІАЦІЇ  НА  ТЕМУ \ 20шт.

1* \ 3шт.
В зоряні висі \ далі
Квітчані мрії несуть \ крила \ чари
Душу весняну...

Або:
В сонячні далі \ висі
Крила квітневі, травневі несуть \ Березня крила \ Березень юний несе
Душу Веснянки...

Або:
В вись піднебесся \ в далі небесні
Квітів цвітіння несе \ сяяння \ квітня, травня
Душу Веснянки... \ весняну

2* \ 2шт.
Мрії весняні \ чари
Дух в піднебесся несуть
На крилах квітів... \ маків \ щастя

Або:
Квітчані чари \ мрії
Дух в даль небесну несуть \ синь, вись
На крилах щастя...

3* \ 2шт.
Щастя піснями
Лине до неба душа \ до сонця
Юної квітки... \ Першої, ніжної, кожної

Або:
Мрій ароматом
Линуть до сонця серця \ до неба
Квітів весняних...

4* \ 7шт.
Линуть серцями
До променистих небес \ світосяйних, синьооких   
Пролісок квіти... \ крокусів і т.ін.

Або:
Душами линуть
До піднебесних висот
Квіти весняні... \ Проліски сині \ Сині волошки і т.ін.

Або:
Лине душею
До піднебесних висот \ До променистих небес
Квітка весняна... \ Проліска синя \ Синя волошка \ Цвіт незабудки, васильковий \ Квіт незабудок, васильочків і т.ін.

Або:
Лине до сонця \ до неба
Сяянням мрій навесні \ На крилах мрій
Квіточка кожна... \ юна, перша, ніжна, гарна

Або:
Лине до неба \ до сонця
Квітчана пісня весни...
Ніжна... Красива...

Або:
Линуть до неба
Квітчані чари весни... \ мрії
Світлі і добрі...

Або:
Линуть до сонця
Співі весняних квіток...
Чисті... Криштальні...

5* \ 3шт.
В небо здіймає
Вітер весняні думки \ чуття
Квітів цвітінням...

Або:
В небо підносить
Вітер весняних надій
Квітчані душі...

Або:
Юна Веснянка
В небо підносить думки \ чуття
Кожної квітці...\ юної, ніжної \ квітів весняних \ пролісок перших і т.ін.

6* \ 3шт., з варіантами
Ніжні цілунки
Знову зриває весна \ вранці, зранку
З квітів прекрасних... \ весняних, квітневих, травневих \ З кожної квітки...

Або:
З вуст перших квітів \ юних
Тайно зриває весна
Ніжні цілунки... \ томні, млосні, теплі

Або:
Ніжні цілунки \ Тайний цілунок
Шле чарівлива весна
Квітам весняним...* \ квітневим, травневим \ Квітці весняній \ Квіточці юній

*Квітам конвалій, півоній, магнолій, фіалок, бузковим, вербовим, берези,
черемхи, черешні, шипшини
\ Проліскам першим, крокусам, примулам
\ Білим трояндам, ружам червоним
\ Білим ромашкам, сині волошкам, макам червоним
і т.ін.


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021207269
http://stihi.ru/2022/02/12/7269