Загадки про пролiску... - 25шт

Елена Буторина-Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«ЗАГАДКИ  ПРО  ПРОЛІСКУ  –
КВІТОЧКУ  БЛАКИТНУ...» \ 25шт.

1*
Вінчик – пониклий...
Довга стеблинка – крихка...
Та в зірці квітня \ серці юнім

Сонечко сяє!!!
Синь піднебесся жива!!!
Як звуть цю квітку?!.

2*
Зіркою з неба
В лісі прозорім цвіте
Квітка шовкова...

3*
Синь піднебесся
Грає в крихких пелюстках
Юної квітки...
 
4*
Небо дарує
Чисту, безхмарну блакить
Квітці весняній...

5*
Неба крапелька
Зірвалася і в травах
Синь розсипала...

6*
Наша квітонька –
Наче зіронька...
А очей блакить –
Синь небес хранить...

7*
На галявинах
Бризки синіх зірочок
Розпускаються...

8*
В прозорім лісі
Зірка синя навесні
Прокидається... \ Розпускається...

9*
В прозорім лісі
Навесні небесна синь
Зродила квітку...

10*
Лісу сумному
Неба весняна блакить \ квітнева
Зірку послала...

11*
В лісі прозорім
Квітка цвіте навесні –
Крапелька неба...

12*
Сині крихітки-квітки
Піднебесної краси
Знов у лісі розквітають,
Ніби зірочки весни...

13*
Діточки лісів,
Зірочки небес,
Весен оплески –
Сині ________ (проліски)...

14*
Лісу звісточка,
Неба зірочка,
Квітня оплески –
Синя ________ (проліска)...

15*
Сине море засвітилось
На галявині у квітни...
Це розсипалися краплі
Сонцем сяючих небес...

16*
На полянах засніжених, в лісі
Знов сузір’я лазурові сяють...
Це підсніжник блакитний у квітні
Бризки синіх квіток розпускає...

17*
Наче краплі небес розкотилися
По галявинам лісу у квітні...
Справжнім морем кругом засвітилися
Ясно-синіх підсніжників квіти...

18*
Сяйвом синіх очей спокушає
Ліс прозористий юна весна... \ зітхаючий, закоханий
На галявах квітки розсипає
Лазуровим сузір’ям вона...

19*
В лісі квітневім
Квітів сузір’я блищать
Неба блакиттю...

20*
Квіточка синя – мов очі небесні...
Ніжна та мила... І просто чудесна!!!

21*
Синій підсніжник –
Трепетний, ніжний –
Наче провісник \ Мов проповідник
Цінностей вічних...

22*
Квіточка синя –
Звісточка квітня... \ пасія
Наче підсніжник,
Крихітка ніжна...

23*
Кришталево-тендітні підвіски
На похилених стеблах розквітли...
Сині квіти... Маленькі... Тоненькі...
Пісня першої радості квітня!!!

24*
На зріст малі, та незламні, сміливі...
Ніжні, тендітні, але досить сильні...
Пахнуть весною та снігом ці квіти –
Перші улюбленці юного квітня!!!

25*
Квіти – ніжні і крихкі,
Та достатньо і стійкі... \ А втім досить і стійкі...
Ці весняні діточки –
Перших __________ квітки...
(пролісок)


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021402889
http://stihi.ru/2022/02/14/2889