Про пiдснiжник загадки-1 - 15шт

Елена Буторина-Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«ПРО  ПІДСНІЖНИК  ЗАГАДКИ»-1 \ 15шт.

1* (у Франції і в Німеччині підсніжник – «сніжний дзвіночок»)

1.1.*
Сніжні дзвоники –
Заповітних мрій тепло
У весни в душі... \ У душі весни...

1.2.*
Дзвоник сніжистий –
Втілення тайних надій
І мрій Веснянки!!! \ Юного квітня

1.3.*
Сніжний дзвіночок
Ніжність зворушливу ллє
Співом сріблястим... \ криштальним

1.4.*
Сніжні дзвоники –
Символ стійкості весни...
Героїчної!!! \ непорушної

1.5.*
Дзвоник сніжистий –
Квітка поникла, крихка...
Та дух – незламний!!!

1.6.*
Білосніжні та крихкі
Срібні дзвоники-квітки –
Перших сліз весни підвіски...
Квітня кришталева пісня...

1.7.*
Квітка сніжиста –
Перший дзвіночок весни...
З дзвоном криштальним...

1.8.*
В лісі квітневім
Ніжно біліє в траві
Квіточка-дзвоник...

1.9.*
На галявинах
Сніжні квіточки дзвенять,
Наче дзвоники...

1.10.*
Сніжні дзвоники –
Ніжні первістки весни...
Квітня звісточки...

1.11.*
Дзвоник сніжистий –
Перший провісник весни,
Що сповіщає

Про мить натхненну –
Зачин казок чарівних
В Царстві Веснянки... \ в мріях

1.12.*
Прямо в наметі, тендітна і ніжна,
Тягнеться квітка до ясного неба...
Крильця сніжисті свої розкриває...
Вінчиком-дзвоником злегка дзвенить...

1.13.*
Ах, дзвоники підсніжні
У пролісках весняних!!!
Підсвічники зелені...
І вогники срібляні... \ біляві, криштальні

1.14.*
Сніг лежить на проталинах в лісі...
Сонця промінь в сніжиночках грає...
Вітер пісню несе в піднебесся –
Першу звістку весняного раю...

Та не страшно квіткам променистим
Пробиватися крізь сніг та стужу...
Їхні дзвоники – трепетні, чисті –
Срібним дзвоном пробуджують душу...

1.15.*
Білий килим весна розстелила
По полянам засніженим в лісі...
Дивовижно! На білому біле –
Душе вишукано виглядає!!!

Це маленькі квітки – білосніжні,
Кришталеві, крихкі – оселились...
Перші дзвоники юного квітня,
Що весну срібним співом вітають!!!


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021505844
http://stihi.ru/2022/02/15/5844