Про пiдснiжник загадки-9 - 5шт

Елена Буторина-Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«ПРО  ПІДСНІЖНИК  ЗАГАДКИ»-9 \ 5шт.

5. АСОРТІ  РІЗНІХ  ОБРАЗІВ  ПІДСНІЖНИКІВ
(продовження)

5.33.* (біла свічка + пасхальна свіча + символ святості \ духовної чистоти)

Біла свічка... Свічник в тон смарагда...
І росинки зникають, мов дим...
Квітка ця – як пасхальна лампада,
Що наповнена сонячним чимсь!!!

Розквітає вона в час пасхальний...
І несе аромат молитов –
Щирих, слізних, святих, очищальних...
Та оспівуючих лиш любов!!!

5.34.* (ковпачок гнома + снігоцвіт)

Від квітки на тендітній ніжці
Видніється лиш ковпачок...
Неначе сніжний гном у казці
Сховався в танучий сніжок...

Він в хованки з весною грає... \ гном
Йому так добре на душі,
Що він весні пісні співає
І їй присвячує вірші...

5.35.* (снігоцвіт + білий колір + чисте світло \ чиста душа весни)

Сніг з узлісся сходить швидко...
І повітря знов тепліше...
Сніжних квіточок верхівки –
Снігу білого біліші...

Як вони святі та чисті
У вбранні сріблясто-білім!!!
Ясноокі! Променисті!!!
Мов весни младої світло!!!

5.36.* (снігоцвіт + пасія весни)

Народилася квітка у лісі...
І розсунула танучий сніг...
На стеблиночці ніжно хитнулась...
Й посміхнулась любимій весні...

По-дитячому очі розкрила...
Навстріч сонечку вмить піднялась...
А весняночка теж посміхнулась
І плеснула їй трохи тепла!!!

5.37.* (снігоцвіт + першоцвіт)

Тануть сніг не поспішає...
Тільки квіточка-сніжинка
Ні на крок не відступає –
Розсуває всі крижинки!!!

В зимних снах вона пізнала,
Як шляхи крізь сніг знайти... \ шукати
І нітрохи не боялась
Надто рано розцвісти!!! \ розквітати


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021709018
http://stihi.ru/2022/02/17/9018