Szepty przebisniegow brzmia w ogrodzie...

Просто Дорота
Ана Величкова

КОКИЧЕТА

Шепнат си кокичетата в двора:
Слънцето по-дълго ни огрява.
Чуваме наблизо весел говор
и синигер някъде запява.

Ето ни отново над земята -
чакахме сред мрака слънчев знак.
Пак ни гали пролетният вятър
и даряваме надежда пак.

http://stihi.ru/2022/02/12/7260



PRZEBISNIEGI

Szepty przebisniegow brzmia w ogrodzie:
Sloncu sie chce dluzej nas ogrzewac.
Slychac, jak wesolo gwarza ludzie
I sikorka gdzies zaczyna spiewac.

Glowki nasze znowu snieg przebily-
Slonce lsni, z dlugiego budzi snu.
Znow czujemy wiosny powiew mily
I nadziei dar niesiemy znow.