Любовь

Вячеслав Синицкий
Прекрасный бусел пролетает в небе,
А воды Сожа отражают быль,
Свет Солнца освещает лес Полесья —
И Беларусь раскрашивает нашу жизнь

Скорина напечатал мову спадчыны;
Купала, Колас раскрывали наш народ,
И заложили у себя всю силу Родины
Горецкий, Богданович и Михась Чарот.

І мілагучней мовы не знайсці у свеце,
Хоць тысячу гадоў гуляй па зорках —
Мой родны кут навекі будзе ў сэрцы,
Нават калі і сэрцу застануцца крокі...