Стъпки към храма. Руслина Александрова

Ольга Кайдалова
Время беше!
Да се науча на любов,
На нежност,
На простичко себеотдаване.
На вяра,
На изричане на думите,
На светлина
Да се науча -
Время беше!
И времето пристигна с теб.
Погали ме.
Покри ме със усмивка.
Със топла грижа,
С неподправено желание,
Със музика от извора,
С вълшебства
От внезапни звездопади,
Със тиха радост
Ме покри.
Беляза ме със ореола
На светулки юлски,
Посипа ме със пеперуден прах,
Запали изгревне огньове
Над хребета планински
И всяка стъпка в пещерата
Беше таен знак
За женствено обричане
В хилядолетната утроба
На земята...
Кънтеше всякое мънисто
От наниза
На изповедните "Обичам те!"
И всяка капка сталактитена сълза
Душата ми поеше
С тиха радост,
С търпение към стъпките,
Които ме отдеждат в храма
На сбъднатите
Чудеса!
-----
"Шаги в храм" Руслина Александрова

Время пришло
Научиться любви,
Самоотдаче и нежности,
Вере и свету,
И выражению мыслей -
Время пришло!
Оно началось с тебя.
Коснись же меня,
Улыбкой своею покрой,
Тёплой заботою
И неподдельным желаньем,
Музыкой чистых ключей,
Волшебством
Звездопадов внезапных,
Тихою радостью
Душу мою осени.
Ореолом меня освети
Светлячков
И пыльцою посыпь
С бабочки крыльев.
Засвети предрассветный огонь
Над вершинами гор:
Пусть в пещеру становится шаг
Тайным знаком помолвки
С тысячелетней утробой Земли...
Монисто тогда зазвенит,
Потому что нанижешь его
На исповедальную нить
Чистого слова "Люблю!"
Роса сталактитовых слёз
Душу заставит запеть
С радостью,
С твёрдым терпеньем
Шагов, что меня отделяют
От храма, в котором сбываются
И чудеса!