Остров Героев Остров Змеиный

Григорий Комарицкий
Острiв героiв-острiв Змiiний. Цей острiв схожий на окличний знак Служили хлопцi тут не для вiдзнак I захищали острiв цей не хiло...Знаходиться тут, кажуть, щит Ахiлла...Прийшли вони сюди не по медалi Й послали ворогiв своiх подалi У вiдповiдь на iхнiй ультиматум Послали ворогiв подалi матом Послали iх за iхню рiчку Дон Та не здали iм вручений кордон! Змiiний острiв, щит Ахiлла, Троя...Присвоiли iм всiм звання Героя! Скiнчився тут короткий iхнiй вiк  Тут iх було тринадять чоловiк На островi-вiд снарядiв воронки А рiдним - на солдатiв похоронки Дружини, матерi iх не побачуть Iхнiх убивць до смертi не пробачуть За те, що не вернулися сини В своi домiвки з цiеi вiйни ...Чекала сина-все чекала мати...Кого ж тепер iй, люди, обiймати? Не з нашоi i не з ii вини Не повернувся син ii з вiйни Цього причина-там десь, за кордоном В державi, що керуеться ...доном Ще кажуть не ...доном а хамлом Тим, хто породичався тай зi злом Скажiть-чого вiд злодiя чекати? Чого чекати вiд такого ката? Йому подiбних-там не мало iх Кому чужих не жалко i своiх Цi не бояться-не бере iх страх Бо поховались в норах-бункерах То iх вiйна сучасна й не ляка Та жде Гаага iх усiх, чека! Жде вiдповiдь за сльози матерiв За юнака, у танку хто згорiв За дiвчину, що гарна у танку Таку грайливу i таку тонку! За стан ii, що наче у оси Й не бачили такоi ви краси! Людей цивiльних, дiток в дитсадку Чека их що за провину таку?Що iх чека за злочини вiйни? Про це ми знаем, знають i вони Вiдома всiм легенда про Iкара...Так й iх чека невiдворотна кара За юнака, у танку що згорiв За батька сум, за сльози матерiв Накаже Бог, Христос чи то Аллах Воздасться iм усiм по iх дiлах!