Камък и вода. Руслина Александрова

Ольга Кайдалова
Като мека вода
Аз прииждам в нози ти...
Остри камъни,
Те ме завръщат обратно
В недрата на порива...
Ти си здрава скала -
Горда и ръбеста,
Не поддаваш
На нежния натиск.

Като бурна вълна
Аз се хвърлям
Кът твърдите зъбери.
Светли пръски
Изпълват пространството...
Ти си мислиш,
Че още си цял?!
Погледни този пясък
На моето дъно! -
И това са
Бивши скали.
-----
"Камень и вода" Руслина Александрова

Я нежной водою
В ноги ласкаюсь твои...
Острые камни
Меня возвращают обратно
В недра порыва...
Ты - крепкий и мощный утёс,
Гордый, скалистый,
Не поддашься
На нежный мой натиск.

Я бурной волною
Бросаюсь
На твёрдые стены.
Светлые брызги
Наполняют собою пространство...
Ты думаешь,
Ты ещё цел?!
Посмотри на этот песок,
Что на дне моём серебрится! -
Это бывшие скалы.