Шакл ва мазмуни шеър. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Шеър агар танхо арузу мазмуни он дар шакл буд,

Хар либосоростаеро зиннат нишони акл буд.

Як хичо ояд галат, мазмуни нек гум мешавад,

Пас магар он як галатро хочат барои накл буд?