Ирен Тодорова Мечта о весне Пер. с бг

Лилия Охотницкая
Копнеж за пролет

Вече имам нужда от пролет
и от дъжд освежаващ и чист.
Зимата бе толкова дълга…
и сърцето ми – тъжен статист,
ожадня за любов и за ласки,
за цъфтеж,
свобода, за  летеж,
и за цветни пролетни краски.
Как се потиска този копнеж?

   Мечта о весне

Уже мне весна так нужна,
И дождь- освежающ и чист.
Зима очень долгой была...
А сердце - печальный статист.
Любви ждёт оно и ласки,
Свободы, полёта, цветенья,
Цветных ждёт весенних красок.
Как подавить стремленье?