До та Пiсля

Диана Гудолл
Розділилось на До та Після...
Обнулився наш відлік буття.
Гул сирен сповістив про початок.
Рахувати повинні щодня...
У підвалах заморені діти
Замість сонця і величі хмар
Лише бачать пошарпані стіни
І знімають зі свічок нагар.

Розділилось на До та Після...
Теплий дім та щаслива сім'я...
А казали - Ніколи більше!
Ми за мир та спокійне життя.
Ллються сльози з очей материнських,
Лютий біль розриває серця,
Спочивають герої на небі,
Омивається кров'ю земля...

Розділилось на До та Після...
Був, коханий, щитом ти моїм...
Відлетів в небуття світлим янголом,
Назавжди наш залишивши дім..
Ми благали вас, братній народе -
"Зупиніть цю війну, не мовчить!"
А у відповідь тиша ворожа
Нашу дружбу закреслила вмить...

Розділилось на До та Після...
Дух козацький ніколи не вмре!
Хоч гармати гримлять окупантів
Вже весна перемогу несе!
З нами Бог, з нами Правда та Віра!
Підлий ворог згине як сніг
І в полях жовтий соняшник миру
Освітлить Україну навік...

Диана Гудолл
04.03.2022