Тут правда

Игорь Степанович Шевчук
   Поема 

              Пресвятій Трійці
              з любов’ю
              присвячується


Матерія як колапсує
          й сила
          й доля
то з неї промінь ясний —
що ж так сталось?
Журба мов райська —
що ж то сталось?
Мов хвилі поля
мов витік з долу
     ану як небо
     ану як рай
     або вже рай —
                повіє
Або Ти мене
вознесеш,
Весно, Маріє!!


Ти змаг
поле змагань
земних й небесних
Ти — центр
як центр для всіх корисний...
і як же світу не воскреснуть,
не вознестись?


Це треба різко!
Бо це любов! а Ти —
з Любовію! — Невіста:
це моє місце
а Моцартові його місто
від всіх ми сховані
цього ніхто не знає
   і дихай раєм
     дихай раєм!!
теплом згріваєм
любов’ю — крила! к Богу
                здобуваєм!!
Маріє!
Весно!!
над пеклом — раю Симфонія!
                й чутно буває...
і чутно
всім
буває


й світ молиться


світ — дзеркало
все вище
він молитвою сягає
з тим глибше —
в земне пекло проникає!
в силу землі!!
а сила — ворога задушує!
а сила!!!
землю цю не руш
не руш —
в цім сила душ!!
тут сила в правді свої душі
                відчуває
і така сила — тайну правду
                знає
хто як вмирає
така пісня тут лунає!
    за раєм
    світла печаль за раєм

ця сила — дзеркало
і тьму — до тьми
                повідкидає
тут Бог все знає!!
і понад всим —
                раю Симфонія
                лунає!!!

а підлим — жом...
що Бог і доля — управляють

06.03.2022