Даеума аедзух мае баеллицты фаедзурын

Татьяна Плити
Даеумае аедзух мае баеллицты фаедзурын.
Дае ном мае заердаейы аенустаем аез хаессын.
Дае цаераенбоныл аез хуыцаумае кувын.
Аемае дае алы бон мае хъуыдыты мысын.

Ды та аендаертимае даехицаен цин ссардтай.
Аендаерты къухаей нуазыс уарзты ронг.
Мае заердае та мын карз михыл ныссагътай
Аемае фыдтухаенты мае уд хъаерзы ныронг.

Фаесайдтой мае дае сау цаестытае саефтмае.
Каелаенгондау сае фаестае аез цыдтаен.
Хъаергаенгае сау халон баерзонд зылди мае саермае,
Къуырма  'мае куырм фыр уарзтаей аез уыдтаен.