Якби ви знали, паничi

Борис Зофман
Два  Володимира  сварились,
Були  сусiди  сотнi  лiт.
Найкраще  щоб  вони  напились
Та  дiло  зачинило-б  МIД.

Якби  ви знали,  паничi,
Громаду  не  спросив,
Хто  розв”язав  вам  цю  вiйну.
Петро,  Иван,  або  Василь?

Або  Вован,  хто  у  Кремлi
Сидить  як  господар.
Йому  на  укров  всiх  плювать,
Бо  вiн  навiчний  цар.

Або  цiй  клоун-комiк 
З  кварталу  дев”яносто  пьять,
А  може  вiн  ще  гомiк.
У  дупу  його  драть.

А  може  Статуя  Свободи
Стоять  не  хоче  на  Гудзонi.
Потрiбно  iй  до  Киiва,  та  Броди,
А  може  краще  iй  у  зонi.

Якби  ви  знали,  паничi
Як  люди  гинуть  задарма.
До  миру,  боже,  де  ключi,
Щоб  покарала  ,,Зе”  карма.

I  у  Кремлi  Вован  хлопоче.
Одного  Крима  йому  мало.
Всю  Украiну  взяти  хоче.
Пока  Эвропа  мирно  спала.

Да  тiльки  тут  зелений  коротишка
За  допомогою  спiшить  до  НАТО.
Помiркував,  казав  Вован:  ,,Вам  кришка,
Боэголовкой  ядерною  це  чрэвато”.

Бла-бла-бла-бла,  а  люди  гинуть,
Маленьки  дiти  та  жiнки.
Так  тяжко  вiз  вiйни  цей  здвинуть
А  на   могилах  знов  новi  вiнки.

Як  Вавiлон  в  руiнах  Киiв
Та  Харкiв,  Марiуполь  та  Хэрсон.
Загинула  пiд  бомбой  мрiя.
Рэальнiсть  це,  чi  мабуть  сон?

,,Я  президентом  став,  тепер  жалiю.
Пiйшов  назад  би  до  свого  кварталу.
Да  люди  кажуть:  брось  цю  мрiю,
Руiни  там,  горiлку  пiй  та  iш  це  сало”.

Якби  ви  знали,  паничi,
Два  Вовчика  все  граються  з  вогнем,
А  нам  так  жити  дуже  тяжко.
Де-ж  ви  великi  лiкарi-врачi,
Щоб  на  придуркiв  тих  надiть
Смиренну  ту  рубашку?
                Борзоф  5 Март 2022г.