Молитва Свиту

Олег Берез
Молитва Світу

Боже могутній! Мій батько, верховний!
Ноги свої, я схиляю в молитві,
Дай не злетіти під купол дібровний,
Кулею вбитим, у роковій битві,

Дай уберегти свій дім, мою віру,
Дай міццю праведної ворогів січ,
Дай мені мудрості істини міру,
Дай у цю руку і меч, і опріч…
……………………………………………………………
Дай батько сталь, від твоєї твердої волі,
Дай сили, в край самостійний, та цільний,
Дай у це серце кохання, від долі,
Щоб сад зацвів мій, і славний і вільний!

Щоб подужати всі роки гонінь,
Щоб світ зійшов на всі війни століть,
Так, не розірветься шлях поколінь
Є паляниця, буде опріч…
……………………………………………………………
Опріч, співай перемогу нам у світі!
Щоб драпав ворог від світлих рівнин,
Де віють пам'яттю ниви, та вітер,
Вірю всім серцем, так буде! Амінь!

Молитва Мира

Боже могучий! Отец мой, верховный!
Ноги свои, преклоняю в молитве,
Дай не взлететь мне под купол дубравный,
Пулей убитым, в последний миг битвы,

Дай уберечь мне свой дом, мою веру,
Дай твоей силой отступников бить,
Дай своей мудрости истины меру,
Дай в эту руку и меч, и опричь…
………………………………………………………………
Дай в душу сталь, от меча в битве воли,
Дай силы нам, устоять в непогоде,
Дай в это сердце любви, вместо горя,
Чтоб вновь, сады зацвели на свободе!

Чтобы осилить, все годы гонений,
Чтоб в мирном веке войны не забыть,
Да, не прервётся наш путь поколений,
Будет хлеб в доме, будет опричь…
……………………………………………………………….
Опричь, всех слов воструби нам победу,
Чтобы бежал враг любой с тех равнин,
Где дышит памятью ветер по следу,
Верю всем сердцем, так будет! Аминь!

07.03.2022                17:00

P/S. ОПРИЧЬ — нареч. и предл. опрично, опрочь, ·стар. опроче, пск. опричь, кроме, окроме, окроме; особо, отдельно; сверх, не считая чего.