Думите на Висшата жрица

Ирен Тодорова
Забулена в мистерия и тайни
женствеността е дързост, сила,
която черпим от сърцето.

Шаманство е.
Доверие във майката- природа
и хилядите поколения жени –
живели преди теб  и „ в ползу рода“.

С стихиите живели,
укротили зверовете
и сделки сключили със бесовете
на духа…

А ти, Жена -
пазителка на огъня бъди,
над него бди
и го пази!

Помни! Самата ти
си творческа стихия.
Превръщаш къща в дом,
От нищото - яхния,
инстинкта майчин,
грижа за дете…

Каквато карта
и да дръпнеш от житейското тесте,
помни -
женствеността е щедрост, изобилие
за дом, градина, каузи, съзидание,
Женствеността е дар, а не усилие.
Пази я в себе си, дори и с риска за страдание.


Колаж - Ирен Тодорова