480 г. до н. эры

Вадим Сагайдак
8.03.2022

Фермопилы...

***
  Ещё несколько дней,
      Решается судьба мира.
Это Фермопилы нашего века.

***
Фермопилы нашего века,
     Горстка отважных.
Эти знают за что погибают.

***
Эти знают за что погибают,
     Под мостом стоят люди.
Рано темнеет в начале марта.

***
Рано темнеет в начале марта,
   Страшный гул идёт с неба.
Стая голодных собак бродит.


    480 BC
Thermopylae..

. ***

A few more days,
 The fate of the world is being decided.
These are the Thermopylae of our century.

 ***

 Thermopylae of our century,
A handful of brave ones.
They know what they are dying for.

***

 These people know what they are dying for,
People are standing under the bridge.
It gets dark early in March.

***

It gets dark early in early March,
A terrible roar comes from the sky.
A pack of hungry dogs roam.