Загадки про крокусят-4 - 11шт

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«ЗАГАДКИ  ПРО  КРОКУСЯТ»-4 – 11шт.
(продовження)

3* (один із видів квітки – жовтокольоровий)

3.1.* (жовтий колір, на сонце похожий)

Паросток з землі росте...
Зверху – квіточка цвіте...
Сонечко садове...
Золотоголове...

3.2.* (жовтий колір + метелик + сімейка)

Жовтий метелик
Сидить на снігу...
Білі пустелі –
Набридли йому...

Де же сімейка
Барвиста його –
Квіти маленькі,
Утіх джерело?!.

3.3.* (жовтий колір + весняний першоцвіт)

Золотисто-жовту сукню
Квітці сонце дарувало...
І для неї на полянці
Розтопило зимній сніг...

А вона – розкрила очі,
Знявши сніжне покривало...
Потягнулася до сонця
Й посміхнулася весні...

3.4.* (жовтий колір + весняний першоцвіт)

Крізь засніжені замети
Пробивається славетно
Перша пуп’янка тендітна –
Жовто-золотиста квітка...

Радісна вона... Весела...
Хоч і трішечки замерзла...
Квіточку цю жовтооку
Називають «крихта – ______» (крокус)...

3.5.* (золотисто-жовтий колір + весняний першоцвіт)

На деревах бруньки не полопались...
Не розтанула мерзла земля...
Та вже перші привітливі _______ (крокуси)
Золотими шовками тремтять...

Розуміють, що будуть ще фокуси
Від вітрів молодої весни...
Та малі життєрадісні ________ (крокуси)
Цінять кожну божественну мить...

3.6.* (жовтий колір + пасія сонця)

Народженню її радіє сонце...
З любов’ю обіймає кожен лист...
Промінням гріє вінчик напівсонний...
Пелюсточкам дарує злотий блиск...

А квіточка маленька та миленька –
Жовтенький приміряє сарафан...
І сонцю посміхається тихенько...
Зовуть цю милу крихітку «________» (шафран)...

3.7.* (яскраво-жовтий колір вінчика і рилець
+ ботанічні особливості шафрану)

Жовто-помаранчеві
Нитковидні рильця...
Величезний вінчик
Кольору зорі...

Листик довгий, глянцевий
На короткій ніжці...
Сонечка промінчик пломінчик
Виріс на землі!!!

3.8.* (жовті вісники весни)

Златом сонячним яскрять
Пелюстки жовтенькі...
Наче вийшли на парад
Квіточки маленькі...

Як зворушлива краса
Крихот! Дуже милих!!!
Перших вісників весни –
Ніжних, жовтокрилих!!!

3.9.* (жовтий колір + ботаніка + вісник / весни)

Рильця – помаранчеві...
Вінчик – золотий...
Лист – зелений, глянцевий,
Довгий та вузький...

Низькоросла квіточка
У садку цвіте...
Це – весни первісточка!!!
Сонечко мале!!!

3.10.* (золотисто-жовтий колір вінчика і рилець квітки)

Розкриє пелюстки яскраві
Духмяний крихітний __________... шафран
А в ньому – іскри золотаві!!!
Блиск бризок, схожих на шампань...

Це – квітка! Сонячна! Прекрасна!!! 
Що рано повесні цвіте...
І дуже смачно, пряно пахне...
І творить сяйво золоте!!!

3.11.* (жовтий колір + вісник весни)

Ясним сонцем золотиться...
Вітрів й снігу не боїться...
Рано повесні росте...
Добру звістку нам несе...