Загадки про крокусят-10 - 12шт

Елена Палагута
ЗАГАДКИ ПРО КРОКУСЯТ-10 - 12шт.
­­­З альбому «Казка Весняна»

«ЗАГАДКИ  ПРО  КРОКУСЯТ»-10 – 12шт.
(продовження)

11* (акровірші про «крокус» і «шафран»)

11.1.* «КРОКУС» (АКРО) – 2 вар.

К/віточка мала й тендітна
Р/озквітає на снігу...

О/зираючись самітно,
К/рихітка кричить: «Агу-у-у...»               

У/сміхається привітно...
С/лавить чарівну весну...

Або:

К/віточки малі й тендітні
Р/озквітають на снігу...

О/зираючись самітно,
К/рихітки кричать: «Агу-у-у...»

У/сміхаються привітно...
С/лавлять молоду весну...

11.2.* «КРОКУС» (АКРО)

К/рок найперший квітка мила
Р/ано повесні зробила...
О/чі сонячні розкрила...
К/рикнула: «Привіт, Весна!!!»

У/сміхаючись, створила
С/вято «Прощавай, Зима!!!»

11.3.* «КРОКУС» (АКРО)

К/рихітка тендітна
Р/озквітає в квітні...

О/чі розкриває...
К/апелюх знімає...

У/ колиску сніжну
С/онце закликає...

11.4.* «КРИХТА – КРОКУС» (АКРО)

К/рихта-крокус на полянці / крихта-квітка
Р/озквітає рано вранці...
И/ І – запрошує на танці!!!
Х/оч немає ще тепла...

Т/ак, сніжок ще не розтанув...
А/ сімейка на поляні,
К/різь сніги пробившись тайно,
Р/озважається сповна!!!

О/бворожені казково 
К/рихти різнокольорові –
У/сміхаючись чудово,
С/вято дарить їм весна!!!

11.5.* «ШАФРАН» (АКРО) – 2 вар.

Ш/елестить шовками квітка...
А/нгельську дарує всмішку...
Ф/арби у веселки просить –
Р/ізнобарвні! Та яркі!!!

А/ весні – «спасибі» шепче,
Н/ахилившись до землі...   

Або:

Ш/елестять шовками квіти...
А/нгельські дарують всмішки...
Ф/арби у веселки просять –
Р/ізнобарвні! Та яркі!!!

А/ весні – «спасибі» шепчуть,
Н/ахилившись до землі...

11.6.* «ШАФРАН» (АКРО)

Ш/овковисті пелюстки
А/нгелочки-квіточки
Ф/айно розкривають нам –
Р/аді, що прийшла весна!!!

А/ весна – теж їм радіє!!!
Н/а полянці з ними мліє...

11.7.* «ШАФРАН» (АКРО)

«Ш/турман» – квіточка весняна...
А/ сім’я – її «команда»...
Ф/арби їм багатобарвні
Р/оздає весна рум’яна...

А/ вони – ведуть «кораблик»
Н/а весінні карнавали!!!

11.8.* «ШАФРАН» (АКРО)

Ш/колу квіточки відкрили...
А/збуку рішили вчити...
Ф/артушки шкільні наділи...
Р/озібралися, хто вчитель...
 
А/ учитель хто? Весна!!!
Н/адихає всіх вона!!!

11.9* «ШАФРАН» (АКРО)

Ш/аровари білі
А/нгелочки-квіти
Ф/арбами цвітними
Р/озписали вмить...

А/ весна-красуня
Н/адихнула їх!!!

11.10.* «ШАФРАН» (АКРО)

Ш/видко і сміливо
А/нгелочки милі,
Ф/иркнувши на зимно,
Р/озцвіли в садках...

А/ весна їм збила   
Н/авісь на листках...