випробування

Ирина Юрчук
Випробування

Тінь лізе у щілини
І північ без п'яти.
Тунель до світла лине
І завдання – дійти.

МИР – три свячених знаки
За сонячним кільцем.
В тонелі – колір хакі
З нечистого лицем.

Епоха окаянна,
Століття небезпек,
Що добре, що погано,
Не втямив ім'ярек.

Хизується – ось я вам!
І звів знання за край,
Де Бог, а де диявол,
Де пекло, а де рай.

Брехні ростуть поганки,
Б'ють кулі розривні.
Війна зростає зранку,
sliv.net – ім'я війні.

У темряві кромішній
Кишить пагана хтонь,
А праведне і грішне
Не розділив ніхто.

Та йдуть герої дужі:
Крок в вічність, пекло вщент.
Ось другий подих, друже,
І третій, ще і ще…

Винищування пекла,
Падіння темноти.
Злетіти, як лелека.
Горіти, щоб дійти.

Поза космічним пилом
Серед шляхів земних
Вогнем міцніють крила
За спинами у них…

Злітає плем'я сильних
До зір за змахом змах
За прапор жовто-синій –
Світило в небісах.

Ірина Ирина Юрчук

Испытание

Мрак заползает в щели,
И полночь без пяти.
Но свет в конце тоннеля,
И надобно дойти.

МИР – три священных знака
За солнечным кольцом.
В тоннеле – дна изнанка,
Нечистого лицо,

Согбенная  эпоха,
Накренившийся век…
Что хорошо, что плохо,
Не помнит имярек.

Бахвалится – вот я, мол…
Своим бесчинствам рад.
Забыл, где Бог, где дьявол,
Попутал рай и ад.

Ложь – то поганкой ложной,
То пулею шальной,
slov.net: война безбожных
Не названа войной.

И в темени кромешной
Кишит лихая хтонь,
И праведное с грешным
Не разделил никто.

Но свет растит героев.
Шаг в вечность освящён.
Дыхание второе
И третье, и ещё…

Ниспроверженье ада,
А после – тьмы падёж.
И возгореться надо,
Иначе не дойдёшь.

Космическою пылью
Курится путь земной.
Надорванные крылья
Пылают за спиной:

Взмывает племя сильных
К весне за взмахом взмах
За жёлтое на синем
Светило в небесах.