Вiйна

Валентина Руда
Не добрий ранок, це війна...
І вибух стука в двері...
І спляче місто підійма
І заганя під землю...

Дрижить повітря, б'ється скло...
І в серці рвуться струни...
Бо хтось збудив всесвітнє зло,
І вже готує труни...

"Ніколи знову" - з року в рік...
Ми вірили в це гасло...
Та раптом світ в очах поник, -
Хтось кинув бомбу в ясла...

Хтось ради хворої жаги
Лупцює в школи й церкву...
І не знести катам ганьби
За злочини й посмертно...

А далі ранок, знову день...
Тримайтеся, солдати!
Захисники своїх земель,
Чекає вдома мати...

Чекає жінка й діточки...
І все святе на світі!
Бо люди як оті свічки -
Нам лише б не згоріти...

З малої іскорки Любов
Запалить вогник знову!
Я вірю, що програє зло!
Авжеж, обов'язково!!!!

14.03.2022.  Україна