Козаки, що отам за Сонцем

Елена Ясковец
Коли відвернеться навала,
Страшної  та безумній силі,
Синочок зможе обійняти маму,
Поплакати на батьківській могилі,
Коли відвернеться навала,
На справжній, мужній наш нарід!
Усім прийдешнім буде Слава!
Писав Шевченка заповід.
*
Усіх козаків всіх зберуть,
По їх невизнаних могилах,
Зберуть всіх предків, вразі раз,
Усі померлі, стануть час!
Усі померлі стануть разом!
*

Піднімуться на ворога,
Козаки, що отам за Сонцем,
Мечі їх бьються день і ніч,
у кожному своєм віконці,
Загальне - лише Заповіт,
Проблеми - лише наші з вами,
Писав Шевченко, двісті літ назад,
Ніколи ми не будемо рабами!