Ирен Тодорова. Не вернулось ли счастье. Пер. на бо

Нина Цурикова
Моето щастие си забрави билета
или пропускам своята спирка редовно ..
Може би просто измислих тези клишета
да скрия очаквания… Колко неловко.

По-добре да не чакам аз на перона
Какво като пари неугасваща страст...
Бързам към влака, да се кача във вагона,
с очи през прозореца търся по-щастлив свят.

Неизбежно влакът потегля по коловоза
"Стига! Не очаквай спирка „Сполука“
Семафор в зелено ще ми проговори:
„Сбогувай се и пожелай на всеки „На слука“.

Ирен Тодорова   16.03.2022 14:47


Нина Цурикова. Не вернулось ли счастье?
http://stihi.ru/2022/02/19/4582

Счастье моё позабыло билеты
Или проспало свою остановку?..
Может, я просто придумала это,
Чтоб оправдать ожиданий неловкость?

Может быть лучше не ждать у перрона
Скорый... не внемля негаснущей страсти...
Только опять тороплюсь я к вагону,
В окна смотрю: не вернулось ли счастье?..

Но неизбежностью стукнут колёса:
"Полно! Не жди. Остановки не будет"
И семафор просигналит вопросом -
Светом зелёным разлуке и людям.