Бес терг авун...

Марьям Алискерова
Экlянавай живед бегьер,
Аквазва хуьр гьакьван иер.
Цура авай хипер,цlегьер,
Бес терг авун,вид дуьз яни?

Килигайла цурин гьалдиз,
Малар вири гишилава.
Векь кlватlдачни жуван малдиз,
Бес тlунал тун, вид дуьз яни?

Хипер-малар хуьзмач гила,
Къачурла як ширин жезва.
Хийир-шиирни чахъ гала,
Бес гьа къал гъун,вид дуьз яни?

Гьикьван мад хъсан жедайд тир,
Сифтедай хьиз мал хуьзмайтlа.
Садазни гьич тушир хьи сир,
Бес гьа къаз гъун,чид дуьз яни?