Кастта со лергва александр пушкин

Мустафа Ганижев
             КАСТТА СО ЛЕРГВА                Александр Пушкин

Кастта со лергва! Нагахь цу г1айг1ан денна            
Уйлане лекхара, мерзаш сона жопданна;
Х1аьта з1амигсаго сона  шортта хьожадаь,
Цецбувлар дукха безаман са бала хьобеш;
Х1аьта нагахь 1а 1айха бочабаха хьожаш,
Г1айг1ане байташ йийцар 1а сатийна тембаь.
Е дегар метта са ч1оаг1а безам хилар
Х1аьта нагахь со везе… мегийт, х1амсар доттаг1,
Мегийта дийнае лирай оаз къасташ хула
Дегахьара ц1ерца, хоза езарга яла!
Валар н1абаро д1авигача массихана,
Са каша т1а хьайист хилалахь боча хеташ:
Везаш хилара сона, декхар вар из сона
Е иллех, е безама т1ехх1ар догуротташ.
…..                23. 03. 2022 ш.
          /таржамбаьр Мустафа Ганижев/
               
 УМОЛКНУ СКОРО Я!.. НО ЕСЛИ В ДЕНЬ ПЕЧАЛИ

Умолкну скоро я          Александр Пушкин
Умолкну скоро я!… Но если в день печали
Задумчивой игрой мне струны отвечали;
Но если юноши, внимая молча мне,
Дивились долгому любви моей мученью;
Но если ты сама, предавшись умиленью,
Печальные стихи твердила в тишине
И сердца моего язык любила страстный…
Но если я любим… позволь, о милый друг,
Позволь одушевить прощальный лиры звук
Заветным именем любовницы прекрасной!..
Когда меня навек обымет смертный сон,
Над урною моей промолви с умиленьем:
Он мною был любим, он мне был одолжен
И песен и любви последним вдохновеньем.