Вилазьте, здохл, з газово камери комфорту...

Игорь Степанович Шевчук
    *   *   *


           Святій Тройці зі Святою Богородицею
           в глибоких роздумах
           присвячується



Вилазьте, здохлі, з
    газової камери
      комфорту
Відкрийтесь небу
   станьте на землю
   всміхніться
      Сонцю
В вас оловяний напівстрах —
то в вас полуда на очах!
     то маєте
     ще очі білі — й тхнете чортом!



Церкви закрили? —
коріння від небесних — свят і діл —
                підрили??
ох, які в вас «славні» рила!!
видно — духовним голодом
                весь світ
               морили??
і говорили — прийдемо, бухнемось
     у переплавлення
       в ретортах?
ох, одійдіть!
   знов тхнете
     чортом!
так говорили,
чи не говорили??!
це хто б
тягнув шнурки — вогненні —
в ваші жили!


То Дух не пожаліє вам
                напалму!
То слово моє
в вас дірки
   пропалить!
Пропалих
і безпалих всіх
й в добі розпатланих,
вас, впалих! —
вас прямо вхоплять і зігріють
здіймуть й зберуть — й швирнуть! —
ви не розгледіли?
це справжнє щастя — цілі мої патли
Слова і Космосу й душі
моєї — ось — служилої!!
ось просто щастя входить — в
                жили!
в Дусі і Істині
(ви ж щастя — всі комфортом підмінили...)
у вас
колись пропалих


Я міг би вас
порозкидати — і зібрати.
Та ось з присвяченням
вас забере
у кращі руки
Божа Мати!


У Маріуполі за вас
всі українці кров’ю платять...
сотнями й тисячами відданих життів...
й вже сотнями дітей убитих платять...

25.03.022,
присвячення Росії і України
Пресвятому Серцю Богородиці —
Папою Римським