Що буде

Ирина Юрчук
Що буде там, після війни?
Там, поза вибухами, поза?..
Незкірний пагін верболозу,
Садки, мов полум'я, рясні.

Що буде там, за димним  квітнем?
В полях чекання зійде хліб.
І буде небо непохитне,
І дятлика невпинний дріб.

Здригнеться спалена тополя,
Зітхне розтерзана земля.
І з поля бою, з поля болю
Життя відродиться з нуля.

Обпечені вітри блукати
Заморяться серед хрестів.
І, як гриби, новенькі хати
Почнуть між пагорбів рости.

І буде виплекана воля,
Застигла тиша розривна,
І виплакане: більш ніколи.
І переорана війна.