Зачакауся нас свiтанак

Мария Мучинская
Выйдзi, сонейка, з-за хмарак,
Сабяры, праменнем, слёзы.
Зачакаўся нас свiтанак
Заблукаўшых у дарозе.

Падары нам слых, каб чулi
Ноты фальшы ў пераборах.
Стогны роднае матулi
Не вiталi на прасторах.

Падары нам зрок арлiны
Сажу бачыць у палёце.
Моцы дай на край цалiнны,
Каб не чах ён у балоце.

Падары нам розум светлы,
Разуменне i сумленне,
Каб не гнулiся ад ветру,
Не схавалi промнi ценем…