***

Валерий Познякевич
Я, Ты, Ён, Яна -- мы не займеннікі,
Мы -- беларусы.
Сцежку, якая народ вяла,
Не закранулі дзён ператрусы.

Кожны з нас мае сваё імя.
Мае свой гонар і гонар Айчыны.
Нам без Яе не пражыць і дня --
Дзень без Яе будзе не шчыры.

Мы, Вы -- разам нас шмат!
Мы -- не падзельны аплот дзяржавы.
Мы падымаемся з вугальных шахт,
Каб расхістаць той рэжым іржавы.

22.03.2021.