Ассорти стихов весенних-4 - 10шт

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«АСОРТІ ВІРШІВ ВЕСНЯНИХ»-4 – 10шт.

1*
Мліє сніг... І від погляду сонця
Сумно тане... А сльози свої –
Дарить першим квіткам... Напівсонним...
Що натхненно цвітуть повесні...

Снігу зовсім не жалко віддати
Квіточкам чисту душу свою!!!
Напоїти бутони крилаті...
Помогти їм зустріти весну...

2*
Ліс мовчить... Птахи безмовні...
Шелестять берези тихо...
Світ неначе завмирає...
Замовкає до зорі...

А під сонними дубами
Крихітні бутони квітів
Вільні крила розправляють...
Ждуть ранкової пори...

3*
Весна багато різних квітів розсипає...
З таким захопленням і пристрастю цвіте!!!
Серця красою чарівною надихає...
А чисті душі – в казку зоряну зове...

У росах скупані листочки і бутони...
Готові світу подарити ніжний цвіт...
І хай вони ще соромливі та півсонні –
Проміння сонячне в них мріями яскрить!!!

4*
У весняному садочку
Позасіювані квіти
Розпускатись будуть скоро...
Квітом райдужним цвісти...

Сонця промінь їх голубить...
Веснонька їм шле привіти...
А трава – цілує ніжно,
Обіймаючи листки...

5*
Вечоріє... У весняному садочку
Піє нам любовну пісню соловей...
Пестить душеньку і серденько лоскоче
Мелодійна і дзвінка пісенна трель...

Заливається закохана пташина...
Розсипає феєрверк дзвенячих нот...
Ружа слухає той спів... І рос сльозини
Так зворушливо роняє на листок!!!

6*
Набруньковуються вишні...
І стоять, неначе в димці...
Золотій... Рожево-білій..
Як у сукнях зоревих!!!

Магію весни знаходять
В кожній крихітній росинці...
Все їм любо і цікаво
Після сплячок снігових!!!

7*
Набростились дерева півсонні...
Томно дихають... Мрійно цвітуть...
Їх торкається сонечка промінь...
І вони – наче свято несуть!!!

Сміх пташиний – веселий та щирий –
Надихають красою вони...
В світ сумний, ще дрімаючо-сірий
Посилають флюїди весни...

8*
Подихав мріями дзвенячий вітерець...
М’яку розчуленість навіяв... Світлу ніжність...
Торкнувся чуйних струн закоханих сердець...
Додав півсонним почуттям весінню свіжість...

Нагнув нам віточку квітучого бузку...
І п’ять пелюсточок знайшов – щасливі квіти...
І подарив усмішку кожному листку...
І нам поміг чуття і мрії оновити...

9*
Легка й прозора мить світанку
Серпанком зорним оповита...
Краса садів благоуханних
Зачарувати дух спішить...

Дає сприймати світ натхненним,
Насиченим весняним світлом...
І бачити нам дозволяє
Усе найкраще у душі!!!

10*
Легким серпанком оповитим
Світанок постає пред нами...
Що губить смуток у сердечках...
Скрадає прикрощів штрихи...

І негаразди всі маскує...
Гіркі образи розмиває...
У промінцях надій ховає
Усі сумні й тяжкі шляхи...