Св тло! так!

Игорь Степанович Шевчук
      Світло! так!


             Младенцю Ісусу Христу
             в дерзанні присвячується



Страху не було на Майдані.
           Світло!
Які вам
слова жадані?
З диявола — страх
і світ це листочок
чи — невіруючі конверти
не знають
чи хочуть
жити — чи вмерти
в зневірї
трясуть
страху кайданами!..



Ви ще не на українському Майдані?
Що ж, — є данність.
Божа Мати — є, була
       на Майданах.
Як знекрилює страх
і страху надання —
То палкі вам
ці сльози-слова
        жадані?
Сльози вогненні!
Сльози надлюдські
        і людські
        і Матері Божої!
    це збігтись у генії!


Гуси
    чом низько
        повзуть
як усі світські гуси
чують глибин землетруси
хто ж почує
                за них —
                неботруси?
хто —
у них
душетруси?
Вщерть йде високе! —
                і геть —
нижче вискакує геть!
то й душі — трусить!
у якій ви були калабані...


Світло! так!
бачення серцем як
                у коханні
аж розрізняння любов’ю
у чомусь є схожі
бо і схожість — в Любов
вихором злюблені Любові Божої
Втягує —
       втягне все Божа Любов!!

27.03.2022, з причастям
28.03.2022