Ассорти стихов весенних-8 - 5шт

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«АСОРТІ ВІРШІВ ВЕСНЯНИХ»-8 – 5шт.

1*
Сходить сонце... Від променів ніжних
Рум’яніє небесна блакить...
І червоно-рожевим світінням
На півсонних гілках мерехтить...

Ліс, осяяний щастям дитячим,
Золотаві бруньки веселить...
Серце Весноньки – юне, гаряче –
Квітом благоуханним п’янить...

2*
У високості синього неба
Розпускаються квітами хмари...
Біли... З золотом променів сонця...
І з рум’янцем нової зорі...

Опромінений сяйвом світанку,
Ліс весняний ллє радості чари...
З ноток хвойних, хмільних, терпко-пряних
Творить нам аромат юних мрій...

3*
Світить сонечко... Ліс зеленіє...
Роси сяють... І трави шумлять...
Пташки дзвінко й безжурно співають...
Дише все... Славить гарне життя!!!

Всесвіт, зніжений сонцем дбайливим,
Піклуванням і чаром весни,
Бездоганну історію творить,
Припиняючи вранішні сни...

4*
...Верба замислена й сумна,
Над річкою тихенько плаче...
На чарівних її устах
Давно вже сміх ніхто не бачить...

Уся у білому вбранні,
Вона – мов янгол білосніжний,
Що шле таємні молитви
У небеса святі й безгрішні...

...Весни бадьорий аромат
І сонця ніжній поцілунок –
Не радують її!!! Зима
В душі рисує свій малюнок...

Той сум верби, її журба –
До серця кріпко припадає!!!
Тому блага її мольба –
На крилах наших душ злітає!!!

...Ми інших просимо пісень –
Безжурних, затишних і щирих!!!
Всесвітніх і мирських прощень,
Жаги усіх знов жити миром!!!

5*
По-весняному зодягнуті сади...
Кущ верби у річки рясно зеленіє...
У мереживі мрійливих снів весни
Кожна пуп’янка таємно променіє...

У солодкому чеканні почуттів
Невагомий шлейф весняних ароматів
Помагає оновити все в житті...
І нові пісні у душу завітати...

Прохолода ранку й свіжість вітерцю
Відчуття дарує легкості, польоту...
Дозволяє знов відчути всю красу,
Що натхненно творить матінко-природа...