Загадочное молчание

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Время 


                ЗАГАДЪЧНО МЪЛЧАНИЕ

                Аз вглеждам се в лицето
                на мраморния бюст,
                останал от антични времена.
                И устни и очи
                едва се очертават,
                но изразът им ясно е запазен -
                проникновен и строг,
                застинал в тишината
                на мисъл неизказана...

                И странно, аз усещам,
                че тя е много важна,
                навярно е последната следа
                от някакво забравено познание.
                Какво ли крие този образ стар
                от времето изпит,
                в неясните си каменни черти?
                Загадъчно
                от думи неизречени
                мълчание...               
               
                Ана  Величкова