Дожування

Ицхак Скородинский
Не будите, прошу вас, Герцена

Божусь,
не можется, несможется уже!

Ежу понятно...
Что?

Отсчитывая годы
и догоняя памяти клочки,
и призрак чёлочки
на лысине взъерошив,
и...
Вишенку на торте в рот?
Да, даже этого нельзя!

Взъелозив небылое,
раззявив рот, в бездумье   
доживать мне?!

Дожёвывая с этих слов полову.

     *     *     *
Украинский вариант
     *     *     *

Дожування

Не будіть, будь ласка, Герцена

Божусь,
не можеться, невзьмозіться!

Їжу вже зрозуміло...
Що?

Що відраховуючи роки
та
наздоганяючи безпам'ятків клапті,
та й ще,
примару чуба сивого
на лисині скуйовдивши.
От...
Вишенька на торті в рот?
Так, навіть і цього не можна!

Затерши неколишнє,
роззявив дурень зеньці на бездумне...

А доживати як?

Дожовуючи з цих остючих слів полову.
Чи як?!