Миг цветения

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа и Люди


                ЦЪФТЕЖЕН  МИГ

                Цъфтежен миг.
                И всичко стихва -
                гальовен шепот,
                нежни ветрове.
                А всеки девствен цвят
                ни се усмихва,
                за обич към живота
                ни зове.

                Цъфтежен миг.
                Отдъхват си полята
                от скорошните
                зимни студове.
                И вслушват се
                в туптежа на Земята
                в предчувствие
                на нови светове.

                Ана  Величкова