Прощений вибiр

Сергий Труш
Прощений вибір.

Бог воскресив усіх, хто згинув після 2 (два) , 4 (чотири).
Поставив безневинних та хоробрих у шеренгу, що праворуч.
Позаду, у великий дім, мов "лего", поскладав розтрощені квартири...
Загарбників та мародерів-зрадників Він запросив ліворуч.

- Усі зробили ви свій вибір, в той чи інший спосіб.
- Хтось, як Іуда, - грошей зажадав, хтось, мов Петро, - злякався...
- Когось скосила смерть у сні. Про це не тямлять й досі...
- Комусь, у радість стало нищить все, хтось в підлість закохався.

- До храмів старанно ходили і "брати" і сестри.
- Але - забули, що скрижалі тяжко бу'ло зі скали зносити?
- Тепер усім вам грати віч-на-віч, в Моїм, святім оркестрі!
- Кого славити й те, що захищать... відомо вам тепер: про що, й у Кого, - слід усе просити!

Перша квітнева неділя 2022 року. Варшава. Поет ХХ сторіччя.