День сороковой...

Анатолий Тарасовский
Століття двадцять перше за вікном…
Вже сорок днів… Тяжкі сороковини…
Та кожен день шокуючі новини
Свідомість розірвуть жахливим сном.

Полеглі, наче свідки  мовчазні-
Оцій війні невиправна  данина-
Кривавиться Бучанська різанина
Нащадками Батурина  різні.

А світ запам’ятає назавжди
Ті люттю їх  спотворені обличчя.
Як відголос  жахів  середньовіччя
У нелюдях рашистської орди.

І маємо цей  справжній Геноцид,
Спланований і втілений у  Бучі.
Та наслідки якого неминучі
У вигляді чисельних панахид…

Свідомість розривають почуття,
Торкаючись     до кожної клітини-
Хіба було в уяві у дитини,
Що  черга перекреслить майбуття?

Таке забути ? марите дарма…
На прощення облиште сподівання
І не везіть дитяче харчування -
У цьому місті вже дітей нема…