Де нас нема

Инна Омут
На іншій стороні життя, за подихом,
Я відчуваю небеса, без дотику...
А щастя там, де нас нема!
І цвіт гарніший!
Тобі, відрада не моя, скажу точніше:
Я — не сьогодні, і не тут, і не з тобою,
І вибачайся, на майбутнє, не зі мною,
І не шукай в мені одну із своїх дів,
Я ж не шукаю гострих відчуттів.

На іншій стороні життя, за вітром,
Спустила всі твої слова, безслідно.
Та й вчинків жодних не було, і взагалі
Шукай свою серед зірок пустих, на дні.
Пірнай у каву з коньяком, по самі вуха.
Я не бажаю взагалі!
Немовби муха
на моніторі...
так набридло... не спіймала!
І щастя там, де нас нема...
Я й не шукала.

На іншій стороні надій, без метушні,
Найкращий чай я розпиваю у пітьмі.
А щастя там, де нас нема!
Та і не треба!
Я відчуваю найсолодший подих неба.

05.04.2022

© Inna Омут, 2022