Йде Благов щення

Игорь Степанович Шевчук
     Йде Благовіщення


               Діві-Отроковиці
               Богородиці
               присвячується
               в любові


Сонце схили із Небес
до землі,
          Святий Отче,
Буде так видно
ніхто не докорятиме
                роду жіночому
це входу до раю
сплітатимуть слово до слова
                в віночок
ніхто
не докорятиме роду жіночому


спасення початок —
віщують
        і світлії очі
і — Чистої очі
більш ніхто
не докорятиме роду жіночому!


Бог підніс і Марію,
                і жінок, і дітей! —
а якщо очі впали
то в цім зомбі, єретики і окупанти
як ще очі дітей лише спали


то стріляли
катували і різали і гвалтували


лік для нашої ери — Христос!
і дітей підняв — тільки Христос!!
і як душі на Руки Спасителя впали!
так, єретики, зомбі, мародери і окупанти...
            А всім спати??
            духом спати??
            в гріховності душ своїх спати???!


            духом ходити
            духом горіти
            духом літати!
            і щоб летів дух —
            казав Шевченко —
            з друзями
            духа
            розколихати!..
Бо навіщо від Бога
ще Божі таланти?
Ось іде Благовіщення!
ще і ці...
окупанти
окупанти
і окупанти!
Йде Благовіщення!


            щоби піднятися
            й духом палати!!


Де це —
як не в
початку спасення,
не в Матері Божої взяти?!

07.04.2022,
свято Благовіщення