Вбити Вселенну?

Игорь Степанович Шевчук
Радуйся, всю вселенну
від бід заступаєш;

   Радуйся, град твій Київ
   від небезпеки захищаєш.

(з Акафіста святому Михаїлу, великому Архистратигу)


бо отруєні так і волають
    — Убийте нас!
    — Убийте! —
так не хочуть жити!!
просять нас...
ще деякі із наших
хочуть
їм у очі подивитись...
Всі кати!
Іще задовго —
   що кати кремлівські,
   що прикриті:
зношу Бога — «Бога вбити!»
і людей — «Всіх людей вбити!»
а Вселенну — «Космос вбити!
       Не світили б зорі — зірки вбити!
       Сонце ще не темне — Сонце погасити!!
       Зорі грабуватимем!!! — вперед, злоріки!
       вперед, злії артисти!!
       до диявола!! — всіх зжарити — і згризти!!»


Й до засліплої дитини
до вселенської
Бога я
й людей
усю звіринку
і скотинку
і пташину ще небесну
все приношу —
і ніби — всіх до стину!!!


бо з Святим Духом,
Зцілюючим
і Всеживлячим...


А так Бога люблять?
ранам це на очі — цілісну
не зменшену
пророчую картину...
Усі ми армія!
так!


тільки й армія
як вона — з Богом!!
любим Бога!
любимо людину...
поведемо серцем
дитину, й звірину, й тварину!

09.04.2022,
ще триває післясвято!
З благословіння Богоматері. —
Доводжу до вашої пам’яті.