Нi, вiйнi!

Нина Лукьяненко
Не знаю вже, кого маю просити
Щоб повернути нам всіх, всіх синів,
Які пішли кордони боронити,
Від знавіснілих, підлих ворогів.

В таких красивих вже життя забрати.
Прощенню нашому не буде вороття.
Сльози що лиє українська мати,
Ніколи не відійдуть в забуття.