Край заходу, край неба ся... ще ясн...

Игорь Степанович Шевчук
*   *   *


Край заходу, край неба сяє... ще ясніє...
І темний ліс! — високо
         ліс
         темніє!!
й на світле небо перше випада пташа
немов засвітнеє дитя
вмивається
     купається...
                й немов по серцю голубіє...
і ще одне — навскіс —
                відтрепеталося світліє
і зовсім вже не пада
         крильми-хвильми в ліс
                в зеніті те —
                лиш — золотіє...

й невже це квітень ще не зрозуміє

Бог перше є у серці
    і в прозорості
Він — діє

13.04.2022,
14.04.2022