Покажи менi Шлях

Павло Гай-Нижник

         *   *   *

Покажи мені Шлях,
Що привeде туди, де Ікони.
Подаруй мені цвях,
Який було б куди забивати.
Дай мені щось Людськe,
Хоч у краплі Біблейські закони,
Щоб хоча б щось Святе
Я зумів в наших стінах вбачати.

                Павло Гай-Нижник
                18 липня 1991 р.


Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.39.