Христова невеста

Евгений Николаевский
ХРИСТОВА НЕВЕСТА(песня Марии Магдалины из цикла «Пришествие Господне»)

Сладчайший Иисус! Воскресни!
Тебя молю я: оживи!
И заклинаю силой песни
И бескорыстнейшей любви.

Свой путь во мраке я влачила.
Меня любить Ты научил
И сердца раннюю могилу
Своим сияньем озарил.

Я женщина. Я всем знакома.
Надменна, ветрена и зла.
Но чувством лишь одним влекома,
Я только для Тебя жила.

Твоё я тело обмываю.
И, отгоняя боль и страх,
Твои слова я повторяю:
«МЫ  ВСТРЕТИМСЯ  НА  НЕБЕСАХ!»

CHRIST’S BRIDE
Mary Magdalene’s Song from “Lord’s Coming”

My sweetest Jesus, resurrect!
I beg Thee: rise again and live!
I beg Thee with all prayer strength
And all the strength of my fair love.

I lived in dark and starless night.
Thou taught me Love. Thou taught me Life.
I feel and take Thy Divine Light
With all the thirst of my broken heart.

I am a woman. I am not Saint.
I was a sinner. I was an evil.
The only feeling leads me high.
I love and live for only Thee.

I wash Thy fairest Body now.
Thy Blood is Holy. Thou art Light of World.
The pain and fear are not allowed.
“WE’LL MEET ON HEAVEN”, IT IS THY WORD.