Машъали поянда. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Дар дили ман, модаро, ту хамеша зиндаи,

Ту на шамъи рафта, бал машъали пояндаи.

Дар хаёту зиндаги чун мушкиле ояд ба пеш,

Ту хамоно бегараз маслихатгар мондаи.