Колискова

Игорь Краса
Дощ вогняний
Нищив поле пшениці
Іскрами, блисками,
Цятками, градом,
Рясно, мов зерням, гарячим свинцем посипав.
Вдома у ліжку
Хлопчині не спиться,
Хоче малий,
Щоби поруч був тато
І колискову йому, як колись, заспівав:

«Ніч на поріг.
Погасли зірниці,
Сни, як хмаринки
Лягають на вії
Спи, синку мій,
Баю бай.
Спи, рідний мій,
Нехай тобі сниться
Небо блакитне
І крила надії
Вільних птахів,
Що летять у майбутнього край.»
*
Бронік у клоччя,
Долаючи втому,
Чіпко тримаючи
Пульсом хвилинки,
Ледве гудучий мобільник з кишені дістав.
Пізній дзвіночок
Із рідного дому:
- Синку,  привіт.
Чом не спиться, дитинко?
-Тату, бо ти ж колискову мені не співав.

«Ніч на поріг.
Погасли зірниці,
Сни, як хмаринки
Лягають на вії
Спи, синку мій,
Баю бай.
Спи, рідний мій,
Нехай тобі сниться
Небо блакитне
І крила надії
Вільних птахів,
Що летять у майбутнього край.»
*
Сняться малому
Розправлені крила,
Радість польоту
В безхмарному небі,
Батькові очі дбайливі та мрій далина.
В чистому полі
Під небом відкритим
В зітканій вітром
Колисці зі стебл
З теплою вірою в серці солдат засина.

«Ніч на поріг.
Погасли зірниці,
Сни, як хмаринки
Лягають на вії
Спи, рідний мій,
Баю бай.
Спи, славний мій,
Нехай тобі сниться
Небо блакитне
І крила надії
Вільних птахів,
Що летять у майбутнього край.»