Напрасно

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я

               
                НАПРАЗНО

                Много лъжици от ястия разни
                потискаха поетичната ми душа.
                Бях непримирима, но напразно -
                с протест не можех да се утеша.

                Съчетавах духовно с принизено,
                мъчех се с Времето да вървя в крак.
                Но се спъвах в печката черна -
                нито на риба подобна, нито на рак.

                Ана  Величкова