Ангел грозы

Счастливый Вячеслав
Ворон
с фиолетовым
отливом /
 по небу летел
 неторпливо /
 и крылом
 за облако задел. /
Вмиг оно
наполнилось
грозою, /
глухо
проворчало
что-то злое, /
в тучу
превращаясь,
а затем /
яростно
набросилось
на землю /
и терзало плоть
подобно зверю, /
наполняя
пахотный
надел /
 молниями
 вперемешку
 с ливнем! /
... Ворон с
фиолетовым
 отливом /
 молчаливо
 по небу летел.